Kajpsoppa

I januari i år blev jag bjuden på en fantastiskt god soppa på jobbet, kajpsoppa! Jag blev intresserad av denna lök/grönsak, och fick under april månad en hel kasse med kajp av en kvinna i kören som jag leder. Så gulligt! ☘😊 Det blev både kajp att tillaga samma vecka och kajp att lägga i frysen. Här nedan följer ett recept på kajpsoppa för minst 10 personer. Gott att ha i kylen och äta under veckan!

Lycka till! ☘

/Kattis

KAJPSOPPA

  • Skala och finhacka en gul lök. Fräs i smör i en stor kastrull.
  • Klipp ca 3 dl kajp i bitar och lägg ner i kastrullen. Fräs en stund.
  • Tillsätt 2 liter vatten och 4 grönsaksbuljonger. Koka upp!
  • Skala 5-6 potatisar och skär i mindre bitar. Lägg i soppan.
  • Koka ca 15 minuter och smaka av med svartpeppar och salt.
  • Ta av soppan från plattan och mixa soppan med en stavmixer.
  • Tillsätt 3 dl creme fraich och ca 2 dl matlagningsgrädde. Koka upp igen och servera sedan varm, gärna med ett gott bröd till. 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.