Rytmikpedagog

Jag arbetar som rytmikpedagog och musiker i S:t Pauli kyrka i Malmö. Jag tog Rytmikpedagogexamen vid Musikhögskolan i Malmö 16 januari 2015. Examenskonserten på Palladium i maj 2014 finns att titta på här. Redskapskonserten med tre andra rytmikpedagoger ett år tidigare finns här. Musiken kopplas samman och förstärks genom rörelse och rum. Min enstämmiga form där jag kopplade samman tango, yoga och rörelse finns här: Tankar i rörelse.

Rytmikrepetition i Rosenbergssalen.
Rytmikrepetition i Rosenbergssalen.

Det är härligt att få utvecklas, gå och kurser! Jag har hållit i rytmikkurser för körer, kyrkomusiker, präster, diakoner, på folkhögskola och i församling. I Rättvik har jag lett yoga under två meditationskurser.

FB_IMG_1440960625117Jag har själv gått kurser i frigörande dans, lindyhop, kontaktimprovisation, salsa, streetdance, tango, candombe, clownteknik, akrobatik, och svensk folkdans. I januari 2016 deltog jag i en improvisationskurs i Freiburg. Sedan sommaren 2014 leder jag afrodans på Friskis & Svettis i Malmö och sen 2016 yoga. Jag har annornat kurs med Rytmik i kyrkan-nätverket hos Kerstin Andeby i Karlstad. I februari 2019 deltog jag i dansmässan i Höllviken, som sändes på SVT på Marie beb.

Nedan är en notis ur Kyrkans tidning från rytmikdagen jag höll i den 10 februari 2016, för kyrkomusiker och pedagoger:

FB_IMG_1455820451152

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.