Tanzania 2017 & 2024

Vårvintern 2024 gör jag en resa tillbaka till Tanzania tack vare några stipendium som jag har blivit beviljad. Mitt mål är att samla in ny musik för körsång och dans. 😊 Och återknyta kontakter från min praktik! Vi är sex personer som reser från Gotland den 20 mars och det ska bli roligt att också få dela några av platserna med dessa personer. På min blogg hoppas jag kunna dela några glimtar från resan.

Resebloggen 2024 finns både här nedan och under fliken blogg:

PRAKTIKANTPROGRAMMET

Hösten 2017 gjorde jag fyra månaders praktik hos den lutherska kyrkan ELCT i nordöstra Tanzania, via Lunds stifts praktikprogram. Med mig hade jag Elin Isaksson, också musiklärare, och Catharina Holmgren, utbildad i internationella frågor.

Från vänster: Jag, Catharina och Elin.

Vi stöttade arbetet på Irente School for Blind, Irente Children’s Home (ICH) och Irente Rainbow School, en skola för barn med autism. Jag jobbade på ICH och hade musiklektioner tre dagar i veckan på Rainbow School. I december höll jag och Elin vi en musikkurs för lärarstudenter på Sekomu, kyrkans universitet.

Jag bloggade här på hemsidan under praktiken 2017, men också på kyrkans blogg här. Min internationella livsresa fram till praktiken finns beskriven i detta inlägg.