Nimerudi Tanzania

Nu är vi framme i Tanzania! 😄 Vid VISUM-ansökan på flygplatsen idag tipsade jag präst-Per om att säga ”Mungu akubariki” (Gud välsigne dig) till de anställda tjänstemännen. De blev glada! 🙏 Jag försökte förklara att jag återvänt till Tanzania efter sju år. Lyckades använda fel verbform (”nita” istället för ”nime”), men tjänstemannen korrigerade mig på ett glatt sätt: ”Nitarudi Tanzania”.

Jag är glad över att kunnat köpa färsk ananas, avokado & bananer på swahili. Säga ”Punguza bei” (pruta lite hör ju till sättet här) och önska försäljarna och hotellvärden ”Njoni njema” = Trevlig kväll!

Det är speciellt att få komma tillbaka hit. Värmen & lukterna är bekanta. Bananträden. Acacian. De små butikerna i varje gathörn. Den där första vägkurvan från flygplatsen kände jag igen.

Dagens roligaste var nog att få återse Isack från Irente och se honom leka med lille Jonathan. ❤️🇹🇿 Som resande mamma med barn blir man extra omhändertagen här, får gå före i kön och bli hjälpt med bagaget. Det känns fint. Jag tar emot all hjälp jag kan få i värmen & tröttheten efter 1,5 dygns resa.

Imorgon fredag väntar ett besök på Makumira Tumaini university med intervju, sång & lunch. Nedan kommer några av dagens foton. 🎶😊

Lämna ett svar