Till min födelsedag i september lagade jag en gluten- & mjölkfri tårta. Marängen gjorde jag på två äggvitor som ”blev över” i en annan maträtt. Men maräng gjord på kikärtsspad fungerar också fint, då blir tårtan vegansk också!
Lycka till! ☘
/Kattis
GÖR SÅHÄR:
- Tillaga en maräng utifrån den mängd äggvita eller kikärtsspad du har över. Jag vispade två äggvitor med 1,5 dl strösocker och lite citronsaft.
- Grädda på plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen i 100 grader ca 1-1,5h.
- Marängen håller i flera dagar. Ställ in en tetra/burk med kokosgrädde i kylen dagen innan du sätter ihop tårtan.
- Vispa grädden hårt.
- Skiva en banan och lägg uppe på marängbotten. Därefter smeta ut vispade grädden.
- Toppa med valfria bär. Jag valde blåbär och lite riven kokos.
- Avnjut tillsammans med någon som du tycker om! ?