Potatispizza

Min vän Lisa, som jag lärde känna på Helsjöns folkhögskola, bjöd en gång på en pizza med potatis på. Galet gott, faktiskt! ? Det låter lite knäppt, men som separata saker – potatis i ugn – och – pizza – är dem ju goda! Jag tillagade inte potatisen innan i stekpanna, men det är ju en variant för extra krispiga potatisskivor. 

Lycka till! ☘

/Kattis

GÖR SÅHÄR:

Ingredienser: Pizzadeg, tomatsås, riven ost, 3 potatisar, 1 fpk fetaost, 1 rödlök & oregano.

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Kavla ut en hemlagad eller färdigköpt deg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Bred på tillhörande eller egengjord tomatsås på pizzan.
  • Skala och skiva tre potatisar tunnt, förhand eller i en matberedare. Lägg på pizzan.
  • Dela en fetaost i kuber och lägg på.
  • Skiva en rödlök och lägg på.
  • Strö till sist på önskad mängd riven ost och ev. lite oregano.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter, till osten och kanterna fått en fin färg.
  • Klipp gärna pizzan i 6-8 delar och njut!

Lämna ett svar